Suksessgründer Thommy Stenvik: – Gründerlivet er fantastisk!

Thommy Stenvik

Den svenske gründeren Thommy Stenvik forelsket seg raskt i Norge.

– Som gründer tar jeg egne beslutninger, realiserer mine drømmer og blir kjent med nye mennesker på en helt annen måte. Jeg får aldri nok av gründerlivet, det er fantastisk, forteller gründer i ELEVO Norge, Thommy Stenvik. 

ELEVO Norge er et strømselskap som ble startet i 2016, og som i dag har et solid fotfeste på det norske strømmarkedet. Suksessen skyldes mennesker med stor lidenskap for å bygge opp ting fra bunnen av. 

Thommy Stenvik er en av ildsjelene bak strømselskapet ELEVO Norge. Den svenske investoren og gründeren har arbeidet med å starte bedrifter i både Sverige og Norge, og har i dag base i Oslo. 

Her er noen av de viktigste egenskapene Thommy Stenvik mener alle gründere bør ha. 

Du må være tøff

– Er du tøff, har du også utholdenhet. Alle gründere bør være tøffe på den måten at de fortsetter å jobbe når alle andre har gitt opp, sier Stenvik. 

– Uten hardt arbeid og utholdenhet kommer du aldri til å lykkes med livet som gründer, mener Stenvik. 

– Jeg stiller veldig høye krav til meg selv, mine venner og mine medarbeidere. Hos ELEVO Norge har vi et knallsterkt team som alle arbeider mot det samme målet, og det er kjempegøy når vi når målene vi har satt sammen, sier Stenvik. 

Du må utfordre deg selv

– Vil du gjøre suksess som gründer må du utfordre deg selv. Ingen andre kommer til å pushe deg, så det er opp til deg å gjøre det, sier Stenvik. 

Thommy Stenvik sammenligner det med en som starter vekttrening for å bygge muskler. Man starter kanskje på 10 kilo, og det er tungt i starten, men blir lettere etterhvert. Ville du ha stoppet der?

– Nei, mener Stenvik. 

– Da øker du til 20 kilo, og fortsetter å bygge muskler. Å utfordre deg selv med nye og vanskelige oppgaver, gjør at det du har vært igjennom virker enda lettere, sier han. 

– Konstante utfordringer holder gründere på tå. Ved å hele tiden lete etter den neste utfordringen, vil du alltid være forberedt på alt som kommer din vei, sier Stenvik.

Ha lidenskap for det du gjør

– Hvis du ikke elsker det du gjør, så ikke gjør det, hevder Stenvik.

Som gründer må du legge blod, svette og tårer i bedriften, og hvis du brenner for det du gjør vil det ikke føles som et offer. Mangler du engasjement vil du miste motivasjonen så fort du blir stresset og sliten. 

– Ha lidenskap for det du gjør, så blir det litt enklere å lykkes som gründer, sier Stenvik. 

Vær villig til å ta risikoer

Mennesker er av natur lite villig til å ta risiko, men en del av livet som gründer er nettopp å akseptere risikoen du bør ta.

– Vellykkede gründere vet hvilke sjanser de bør ta, og hvilke sjanser de bør la gå fra seg. Lær å gjenkjenne risikoer som vil være nyttig for bedriften din, og ikke nøl med å ta dem, sier Stenvik. 

Stol på deg selv

– Hvis du ikke tror på deg selv, hvem skal gjøre det da? Å gjøre suksess som gründer betyr at du har lært å lytte til intuisjonen din, og stole på din egen kunnskap når du tar beslutninger, sier Stenvik. 

Din evne til å stole på deg selv viser din selvtillit. Da er det mer sannsynlig at folk følger og stoler på deg. Samtidig mener Stenvik at det ikke er noe i veien for å gå til andre gründere eller mentorer og be om råd, dersom du er veldig usikker på veien videre. 

Ansett gode medarbeidere

– Vellykkede gründere lykkes ikke alene. Jeg har et flott team og et stort nettverk bak meg, sier Stenvik. 

Ikke ansett folk bare fordi de kan gjøre jobben, men også fordi de har gode holdninger som du liker og respekterer. Dere skal tross alt jobbe lange dager sammen, og ta stressende beslutninger. 

– Hvis du ikke trives sammen med kollegaene dine, vil ikke teamet overleve lenge, sier Stenvik. 

Thommy Stenvik forteller at hver morgen hos ELEVO Norge starter med et energisk morgenmøte, hvor salgssjefen motiverer til dagens mål mens de ansatte nyter kaffen sin. Dette funker godt som motivasjon, og styrker følelsen av å være et team. 

Ta vare på deg selv

Å lykkes som gründer betyr ikke bare at man driver en lønnsom virksomhet, men også at du tar vare på deg selv. Kjører du deg selv i bakken kan du ikke administrere bedriften lenger. 

– Jeg anbefaler alle å trene. Sett av tid i kalenderen din til å trene, og ikke skulke unna. Sett av tid hver uke, og helst hver dag, til å være i fysisk aktivitet. Gå på yoga, book turmøter, ta trappene istedenfor heisen og gå på treningsstudio, avslutter Stenvik. 

Hos ELEVO Norge får alle ansatte tilbud om gratis trening, og fysiske teambuilding-aktiviteter ledes av lifecoacher. På den måten blir de ansatte oppfordret til å være sunne og friske og ta vare på seg selv.