bilglass

Når bør du skifte bilglass?

Denne artikkelen inneholder annonsørinnhold. 

Når man jobber som blogger eller influenser, er det å være på farten en stor del av hverdagen. Kjører du bil til og fra alle events og møter, er det viktig at du beholder sikkerheten på topp. 

Frontruten fungerer som en del av bilens karosseri og sikkerhet, noe som betyr at du bør skifte eller fikse sprekker så fort som mulig for optimal veibanesikkerhet.

Vedlikeholdt bilglass er også med på å holde bilen i fin stand og øker verdien ved et eventuelt salg.

Lær mer om bilglass og når du bør bytte frontrute i denne artikkelen!

Slik fungerer frontruten 

Frontruten er på mange måter en stor del av sikkerheten til bilen din. Dersom frontruten og bilglasset ikke fungerer optimalt, kan dette få alvorlige konsekvenser i en farlig situasjon. 

Frontruten er blant annet med på å:

  • Hindre at taket faller ned på sjåføren i en ulykke
  • Hjelpe airbagen til å blåses opp korrekt 
  • Hindre at passasjerer faller ut av bilen i en kollisjon 

Frontruten er i dag et like viktig sikkerhetsmoment som setebelter og airbag.

Glass som tåler det meste 

Bilglasset er laget av spesielle materialer og glass som ikke kan knuses i mange biter eller i en kollisjon. Glasset er beskyttet mot UV-stråler og skal tåle dårlig vær, steinsprut og høyt trykk. 

Dette er grunnen til at du alltid skal skifte glasset hos et godkjent verksted som bruker originale deler som er egnet for bilens karosseri. 

Hva skjer når glasset for en steinsprutskade?

Vinteren og våren er gjerne høysesong når det kommer til steinsprutskader, og dette skyldes strøing i veibanen. 

Her vil vinterdekkene, som har dypere mønster en sommerdekkene, være med på å fange opp steinen, og senere kaste den opp i luften når den løsner. Er man er ekstra uheldig, vil steinen treffe bilglasset ditt eller frontruten til bilen bak. Glasset vil da få et lite merke eller en sprekk, som kan utvikle seg til en større skade. 

Hva gjør du om du har fått steinsprutskade?

Det er ikke alltid nødvendig at hele ruten skiftes når den har fått en steinsprutskade. Det er imidlertid viktig at skaden blir fikset så fort som mulig for å hindre at skaden utvikler seg. 

Dersom steinsprutskaden utvikler seg til en større skade, risikerer du at hele frontruten må skiftes, i tillegg til at skaden ikke lenger er dekket av forsikringen. Dessuten vil en sprekk eller skade i bilruten føre til lavere sikkerhet – så her gjelder det å få fikset den så fort som mulig. 

Er det lenge til neste ledige verkstedtime, kan du bestille steinsprutplaster for å forhindre fukt og skitt. Det kan være lurt å bestille dette slik at du alltid har det liggende i bilen i tilfelle uhellet er ute. 

Har du fått steinsprutskade? Hør med ditt nærmeste verksted for skifte frontrute pris. 

Når må jeg skifte frontruten?

Du bør skifte frontruten når den har gått ca. 8000 mil eller så fort den har fått en skade. Det anbefales at frontruten sjekkes jevnlig for å sikre at alt fungerer som det skal. 

Hvor bør jeg skifte og reparere bilglass?

Du bør alltid skifte og reparere bilglass på et godkjent verksted, som benytter originale deler. 

Dette for å sikre at alle delene følger bilfabrikantens retningslinjer, slik at bilen oppfyller optimal veibanesikkerhet.