kamera

Hvordan få flere følgere

1. Fokuser på innholdet, ikke inntektene

Her er det også mange fallgruver. Alt for mange som får mange lesere begynner med en gang å tenke på måter å tjene enkle reklamepenger. Mange mister seg selv helt og plutselig står de der med en reklameblogg ingen vil lese. Da er det en hard vei oppover igjen. Hvis man skal reklamere for noe er helt klart måten å skrive det som redaksjonelle artikler hvor du forteller leserne dine at du får betalt for innlegget. Du burde aldri omtale produkter og tjenester som du ikke står for. Din troverdighet er det viktigste du har ovenfor bloggens besøkende.

2. Bruk sosiale medier aktivt

Facebook er et perfekt sted for å promotere bloggen din. Velfungerende blogger kan få så mye som 40% av trafikken sin fra sosiale medier. Hver gang du har lagt et nytt innlegg oppdaterer du Facebook statusen din med overskrift og link til innlegget. På denne måten dukker du opp feeden og alle vennene dine, som allerede er interessert i bloggen din, kan velge om de vil ta turen innom.

3. Oppdater bloggen jevnlig

Noe av det viktigste du kan gjøre som en blogger er å ha jevnlige oppdateringer. Minst 1 innlegg hver andre dag. 1 innlegg om dagen er ideelt. Det at bloggen din er oppdatert siden sist gang man besøkte den øker sjansene betraktelig i forhold til om leseren kommer tilbake en gang til.

4. Hold deg til en sjanger

Hvis en leser liker et innlegg på bloggen din kan du regne med at leseren forventer et innlegg av ca. samme sjanger neste gang man besøker bloggen. Det er ikke noe galt i å variere innleggene dine fra tid til annen, men prøv å hold 1/3 av innleggene dine i samme sjanger.

5. Vær stolt av innleggene dine

Uansett hvordan man vrir og vender på det og hvor mange lesere man har kommer det alltid tilbake til innholdet. En blogg dør fort ut hvis bloggeren mister seg selv og kun legger ut mindre gode innlegg. Ha derfor som en tommelfinger regel at minst hvert 3. innlegg du skriver er et du legger masse tid inn i og kan virkelig være stolt av. Jo flere bra innlegg jo bedre selvfølgelig men det er viktig å ha noen innlegg av og til uten spesielt tunge ord og tanker, for å la leserne dine slappe av litt. Hvis man virkelig må konsentrere seg hvor hvert innlegg man skal lese i bloggen din kan det bli litt slitsomt i lengden.

No Comments

Leave a Comment