Dette trenger du for å starte med vlogging

Er du klar til å ta steget fra blogg til vlog? Eller vil du drive med begge deler? Her får du noen tips til hva du trenger før du setter i gang.

Vlogging er en morsom måte å interagere med følgerne dine på. Endelig får leserne se personen bak tekstene de liker så godt! Samtidig trengs litt planlegging og utstyr før du kommer i gang. Her er noen tips.

Du kan se an hva du trenger i starten. Hvis det blir mange utgifter på en gang, kan du ta opp forbrukslån hos for eksempel Axo Finans. Selskapet sammenligner lån så du får best mulig rente. Det finnes også i Sverige

Kamera

Du kan bruke kameraet på laptopen din, men dette blir sjelden bra. Dette kommer selvsagt an på laptopen. Som regel har ikke laptop-kameraet nok megapiksler for vlogging. Da bør du se etter noe kraftigere.

Sjekk ut GoPro Hero 8 hvis du skal filme mens du er i aktivitet. 

Feste til kameraet

Har du valgt nytt kamera? Fint, da blir kvaliteten på videoene dine bedre! Nå har du riktignok et nytt problem. Hvor skal du plassere kameraet?

Laptop-kameraet kan du ikke akkurat flytte på, men nå har du muligheten til å tilpasse. Mange snakker rett inn i kameraet når de vlogger. Da kan en såkalt tripod være egnet. Dette er tre bein du fester under kameraet.

Her finnes det ulike varianter. Vil du stå når du vlogger? Da trenger du en tripod med lange bein. Vil du sitte? Skaff en som er mindre – eksempelvis Joby Gorillapod 3K Stand.

Det er også lurt å se etter noe med sugekopper eller lignende fester. Da kan du være sikker på at kameraet ikke faller og blir ødelagt, og dessuten at det ikke flytter seg underveis. Da holder utsnittet seg likt hele filmen. 

Ofte er begrepet “vlog” synonymt med YouTubere på ferie. Her filmer man mens man er på farta. Her kan du bruke et stativ med bare ett bein, eller en selfie stick av det mer robuste slaget. Passe på at sticken faktisk kan holde vekten til kameraet ditt – få ting er flauere enn å miste et kamera mens man poserer foran det.

Mikrofon

Godt lydutstyr er også viktig. Her kan det være lurt å skaffe et såkalt pop-filter. Dette har du sikkert sett på YouTube eller når musikere spiller inn låter. Pop-filteret demper lydbølgene fra ord som for eksempel begynner på bokstaven P. 

Egnet sted & lys

Disse to henger sammen. Du trenger ikke et eget studio, men det er viktig at du har et egnet sted til å spille inn videoer. Mange YouTubere spiller også inn på samme sted, noe som skaper en slags gjenkjennelse. Dette kan være lurt.

Uansett er det viktig at stedet ikke er bråkete. Det er også viktig at det er godt belyst, eller at du kan bruke kunstig belysning på en effektiv måte. Det er lett å undervurdere hvor mye lys har å si for fargene og dybden i bildet.

Videoredigering

Det finnes gratis eller billige programmer for videoredigering. Disse kan fungere fint for noen typer bruk, men vil ikke ha alle funksjonene til et program du betaler for. Selv om iMovie er et godt program, så er det elendig på for eksempel undertekster.

Artikkelen inneholder partnerinnhold.

Renteeksempel: 15,9% 100.000,- o/5 år. Kost. 40.256,-. Tot. 140.256,-