Blogger du om opplevelser?

Er du en reise- eller opplevelsesblogger? Dersom du skal lykkes i opplevelsessjangeren må du drives av en sterk eventyrlyst, og en konstant trang til å utforske nye steder. 

Ikke minst må du ha kamerateknikken på plass. I denne guiden gir vi deg tips til hvordan du kan utforske med utgangspunkt i Oslo, slik at du kan bli inspirert til å ta med deg de samme teknikkene videre ut i verden.

Gammelt og nytt i Oslo sentrum

Oslo har de siste årene utmerket seg som en internasjonal destinasjon, og er en flott by å ta utgangspunkt i for deg som blogger om opplevelser. Oslo sentrum har fått et nytt og moderne uttrykk, og her er det alltid noe å utforske. Rundt Karl Johans gate finner du klubber, barer og kafeer av alle slag, i tillegg til butikker, kjøpesentre og hoteller. Er du ute etter et litt eldre uttrykk bør du ta turen til områdene rundt Akershus Festning. Her kan du utforske det gamle Oslo, med noen av byens eldste bygninger og mest tradisjonsrike kvartaler.  

Hold utkikk etter blå plaketter mens du beveger deg rundt i Osloområdet. Dette er Oslo Byes Vels skiltprogram som guider deg gjennom byhistorien, der det skjedde. Tilsvarende plaketter monteres fortløpende i byer i resten av landet, og er også vanlige å se i utlandet.

Den nye bydelen Bjørvika

Du kan bruke flere dager på å utforske området rundt Bjørvika, for her er det mye å se og gjøre. Bjørvika var en eneste stor trafikkmaskin i år 2000, men i dag har en helt ny bydel sett dagens lys. I Bjørvika er det spennende arkitektur å utforske, og du kan knipse et blinkskudd av Oslos skyline hvis du går ut på Sørenga. Dette er et svært vanlig motiv fra Oslo, så her gjelder det å utforske nye vinklinger og motiver.

I Bjørvika finnes også Den norske Opera, som er vel verdt et besøk for den som liker å utforske. Operaen er utformet som et isfjell som reiser seg skrått opp fra Oslofjorden. Dette er et flott sted å ta bilder året rundt, og kanskje aller best på vinterstid dersom du er ute etter spektakulære motiver.

Utforsk ukjent terreng

Som opplevelsesblogger kan du fint blande velkjente destinasjoner med nye oppdagelser. Den røde tråden i historien lager du med bildene du tar. God kamerateknikk handler både om å kunne håndtere kameraets innstillinger, og å finne nye motiver. Disse motivene kan like godt finnes på Majorstuen som i en forlatt bunkers fra krigen.

Er du ute etter det virkelig ukjente terrenget, krever det en del research og forarbeid. Det finnes mange forlatte steder i og omkring Oslo, inkludert gjengrodde ruiner, forlatte bygninger og militære anlegg. Er du en ekte oppdagelsesreisende er det fullt mulig å finne slike steder, ta fantastiske tidsbilder og blogge om det du har sett og opplevd. For å finne slike steder er det nødvendig å parkere bilen og ta beina fatt.