5 tips til matbloggere

1. Dybdeskarphet er et must
Dybdeskarphet gir god skarphet på en del av retten, og myk sløring av bakgrunnen. Denne effekten får de fleste matbilder til å se mye proffere ut med en gang.
For å få til denne effekten, må du velge stor blenderåpning og samtidig kombinere det med stor brennvidde og gå tett på objektet. Det høres kanskje litt avansert ut for nybegynnerne der ute, men dette er noe alle kan få til rimelig raskt på egenhånd.

2. Less is more
Velg hovedmotivet ditt, og fjern alle øvrige forstyrrende objekter og elementer, som ikke tilfører bildet noe. jo mindre jo bedre.

3. Komposisjonen er viktig
Bruk fantasien og se for deg hva mer som kan passe inn enn kun det åpenbare motivet, og se for deg hvordan bildet kan bli bedre. Ett glass, bestikk eller et redskap plassert i det gylne snitt kan kanskje gi bildet en bedre balanse, og det lille ekstra som ofte trengs. Bruk matens farger, for eksempel røde tomater ved siden av grønne urter. Komplementærfarger får alltid bildet til å poppe! Ikke glem å prøve deg fram med forskjellige vinkler.

4. Uperfekt
Prøv tilføye litt rot i bildet. for eksempel kan du strø litt ingredienser rundt retten, for å få det til å se realistisk og mindre statisk ut. Det uperfekte gir bildet mer liv og snert. Men pass på, så det ikke overdrives.

5. Naturlig lys er best

Prøv å unngå blits hvis det er mulig, for blits kan gi et uheldig hardt lys som man helst vil unngå. Så du kan med fordel utnytte deg av naturlig lys. Det gir også et rolig og behagelig uttrykk til matbildet ditt. Plasser for eksempel maten nært et vindu, for eksempel i vinduskarmen, og prøv å unngå direkte sollys. Hvis du har en reflektor kan du bruke den til å fylle ut eventuelle skyggeområder.

Ett godt tips helt til slutt er å hente inspirasjon fra forskjellige kilder på internett. Besøk andre matbloggere og restauranter sine nettsider. Her finner du oftest de fineste bildene, som kan hjelpe deg med å komponere ditt neste mesterverk 🙂

Inspirasjonsliste:

No Comments

Leave a Comment