teknologitrender 2018

5 teknologitrender for tech-bloggeren i 2018

Er du en blogger som er opptatt av teknologien?

Aldri før har teknologien vært så viktig som det den er i dag. Vi involverer teknologien på omtrent alle områder av livene våre. Vi starter dagen med å slå av en alarm på våre duppeditter som mobiltelefoner eller wake-up light forså å fortsette til kjøkkenet der vi slår på kaffemaskinen eller vannkokeren.

Deretter er det en tur inn på badet for å pusse tennene med en elektrisk tannbørste. Vi kjøper bussbillett eller parkeringsbillett via en app, og vi jobber gjerne på et kontor der den nyeste teknologien som datamaskiner og mobiltelefoner er viktig for å få hverdagen til å gå rundt. Vi underholder oss gjennom spille spill på nett eller stasjonære spillkonsoller som kan kobles til et WiFi-nettverk, eller ved å nyte vår favorittserie på den nyeste TVen med HDR-teknologi.

Det er faktisk ytterst få timer i døgnet vi ikke involverer teknologien. Og dermed er det naturlig at vi interesserer oss for dagens teknologitrender. Er du usikker på om du har fått med deg årets trender? Da bør du følge med oss videre for å holde deg oppdatert.

  1. Smarte assistenter: Du kjenner kanskje allerede til Alexa eller Google Home? Disse to damene har flyttet inn i manges hjem i løpet av dette året, og skal vi tro ekspertene vil de ikke flytte ut med det første. Dette er smarte assistenter som kobles til ditt WiFi-nettverk. Du kan be de om å spille av din favorittmusikk, finne svar på et spørsmål du lurer på eller be de om å dempe belysningen.
  2. Trådløs lading: Med smartere og raskere teknologi, har vi også et større behov for å lade oftere men uten å måtte plugge mobilen til stikkontaken som er bak sofaen. Dermed har trådløs lading fått sin oppsving dette året, noe som store kjeder som IKEA har fått med seg. Den kjente møbelkjeden har nå begynt å selge lamper og bord hvor du enkelt kan legge mobilen på toppen for å koble den til trådløs lading. Også mange bilprodusenter har kastet seg på denne trådløse ladetrenden.
  3. VR-briller og AR: Vi har hørt det mange ganger før, men nå har VR-brillene kommet for å bli. I tillegg tror eksperter at vi kommer til å se flere spill slik som Pokemon Go der du kombinerer den virkelige verdenen med spill.
  4. Podcaster og lydbøker: Selv om noen trodde at lydbøkene kom til å forsvinne med kassettspilleren, har altså disse kommet for å bli. Vi ser en tendens til at flere radiokanaler og TV-programmer velger å produsere podcaster, og lydbøker du kan laste ned via apper har også blitt en økende trend.
  5. Blockchain: Blockchain er i dag det internett var 1993 – en trend som for alvor har skutt fart. Om ti år vil vi mest sannsynlig ikke kunne tenke oss en verden uten kryptovaluta og sikre transaksjoner på internett.

Så, hvilken trend kommer du til å hive deg på i 2018?